Νεκρός εργαζόμενος στα «πεντάμηνα» – Είχε πέσει από απορριμματοφόρο και βρισκόταν 4 μήνες σε κώμα

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης εργαζόμενος στα πεντάμηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», μετά από 4 μήνες που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 35χρονος Γιώργος Σταμέλος είχε προσληφθεί με πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων. Τραυματίστηκε βαριά εν ώρα εργασίας, πέφτοντας από απορριμματοφόρο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με καταγγελία του Συντονιστικού Αγώνα των εργαζομένων στα πεντάμηνα, ο εργαζόμενος είχε τοποθετηθεί παράνομα σε εργολάβο στην καθαριότητα από τον Δήμο Μεγάρων, με αποτέλεσμα να πέσει από το απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια βάρδιας και να τραυματιστεί σοβαρά το κεφάλι.

Τους τελευταίους μήνες σειρά καταγγελιών για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι πενταμηνίτες έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν από υποχρεωτικές υπερωρίες και έλλειψη εκπαίδευσης και εξοπλισμού μέχρι χειροδικίες και εργατικά ατυχήματα.

Εδώ και περίπου ένα μήνα οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στο τέλος Δεκεμβρίου, έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και κατάργηση των προγραμμάτων ελαστικής εργασίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.