Εργατοτεχνίτες Γούνας: Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, ότι με την πάλη μας είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε όρθιο.

Θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα γιατί αποτελούν κόστος για την εργοδοσία και το κράτος της στοχεύοντας στην πλήρη απαλλαγή τους, την ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματικών ομίλων.

Έρχεται να νομιμοποιήσει όλες τις αντεργατικές ανατροπές των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.α.) και τις μειώσεις των συντάξεων και να τις επεκτείνει. Να βάλει ταφόπλακα και να προσαρμόσει το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό  στους πετσοκομμένους μισθούς και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις, στις νέες ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα μας.

Για τις «υπηρεσίες» της αυτές η κυβέρνηση έχει τη στήριξη των εργοδοτικών ενώσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, άλλωστε αποτελεί διαχρονική απαίτηση τους, δεκαετίες το επιδίωκαν.

Αυτή είναι η “κοινή τους βάση για συζήτηση” και ας εμφανίζονται ως διαπραγματευτάδες για την κατώτερη σύνταξη την ώρα που τη μειώνουν από τα 486 στα 384 ευρώ.

Στα σεντούκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών πήγαν διαχρονικά τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων (κουρέματα, χρηματηστήριο, άτοκη τοποθέτηση στην ΕΤΕ, εισφοροδιαφυγή κ.λ.π.).

Τα ψέματα και ο αποπροσανατολισμός που χρησιμοποιούν κάθε φορά που εξαπολύουν αντιασφαλιστική επίθεση πρέπει να πέσουν στο κενό Τα μέτρα μας αφορούν όλους. Όσους έχουν ήδη πάρει σύνταξη, όσους θα βγουν τα επόμενα χρόνια, τους νέους εργαζόμενους που ο κατώτερος μισθός βρίσκεται στα άθλια επίπεδα των 586 και 511 ευρώ Τους συναδέλφους  στη γούνα που η εργοδοσία εκβιάζει με τη μαύρη – ανασφάλιστη εργασία ή την ανεργία. Το νέο μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού για όλο τον ασφαλιστικό βίο σημαίνει κυριολεκτικά σφαγή των συντάξεων. Για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση η κοινωνική ασφάλιση είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται Απαιτούμε:Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 4 Φλεβάρη 10:30π.μ. απέναντι από την π. Νομαρχία, όλοι στο δρόμο του αγώνα.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο

Leave a Reply

Your email address will not be published.