Έρευνα για υπερβολική βία στη Βενεζουέλα ζήτησε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ

Φόβους να αυξηθούν περισσότερο οι εντάσεις  στη Βενεζουέλα διατύπωσε ο Ύπατος Αρμοστής το ΟΗΕ  για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την έναρξη στη Γενεύη της 36ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για υπερβολική χρήση βίας από τις αρχές στη Βενεζουέλα εκτιμώντας ότι μπορεί να πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Ζέιντ Ραάντ αλ Χουσέιν υποστήριξε  ότι «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι εντάσεις να αυξηθούν περισσότερο, με την κυβέρνηση να συντρίβει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις φωνές κριτικής» και κατήγγειλε τις ποινικές διαδικασίες που άρχισαν εναντίον ηγετών της αντιπολίτευσης, τις αυθαίρετες κρατήσεις, την υπερβολική χρήση βίας και την κακομεταχείριση κρατουμένων.

Ο Ζέιντ υπογράμμισε επίσης πως η Βενεζουέλα είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και, με την ιδιότητά της αυτή, έχει καθήκον να υπερασπίζεται και να προωθεί τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ύπατος Αρμοστής καταφέρεται εναντίον της Βενεζουέλας. Στα τέλη Αυγούστου, είχε δηλώσει, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης στη Γενεύη μιας συντριπτικής έκθεσης για την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πως η δημοκρατία αντιμετωπίζει κίνδυνο θανάτου στη χώρα αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.