Επτά ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 301η θέση, ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τις χιλιάδες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στον κατάλογο που δημοσίευσε το Center for World University Rankings (CWUR), η θέση του ΕΚΠΑ “μεταφράζεται” σε άνοδο 30 θέσεων σε σχέση με την περυσινή κατάταξη.

Στην συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκονται και άλλα έξι ελληνικά πανεπιστήμια:   Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση)   Πανεπιστήμιο της Κρήτης (515η θέση)   Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (582η θέση)   Πανεπιστήμιο της Πάτρας (641η θέση)   Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (695η θέση)   και Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (905η θέση).

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια που συγκέντρωσαν την καλύτερη βαθμολογία και συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα του πίνακα της κατάταξης, αυτά είναι τρία των ΗΠΑ και δύο της Μεγάλης Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο στην κατάταξη είναι το πανεπιστήμιο του Harvard (ΗΠΑ), ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ) και το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology – ΗΠΑ), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης (Μεγ. Βρετανία).

Ολόκληρη η λίστα των πανεπιστημίων του CWUR, βρίσκεται ΕΔΩ

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.