Επιτυχημένη η συμμετοχή της Καστοριάς στο Global Game Jam 2017

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Καστοριάς στο Global Game Jam 2017

48 ώρες γεμάτες δημιουργικότητα και συνεργασία απέφεραν καρπούς. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7.160 παιχνίδια δημιουργήθηκαν σε 95 χώρες για το Global Game Jam, τη μεγαλύτερη συνάντηση για αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών στον κόσμο.

Στην Καστοριά, 6 άτομα αψήφησαν το χιόνι και συγκεντρώθηκαν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για να συμμετέχουν σε αυτό το παγκόσμιο jam, κάποιοι με εμπειρία και προηγούμενες δημιουργίες που έχουν εκδοθεί, άλλοι νέοι στον χώρο. Παρακολούθησαν την παρουσίαση, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, εξερεύνησαν διαφορετικές ιδέες, έφτιαξαν πρωτότυπα για να δοκιμαστούν οι ιδέες στην πράξηκαι έφτιαξαν όλα όσα προλάβαιναν σε 48 ώρες. Επίσης ξενύχτησαν, ήπιαν πολλούς καφέδες, έμαθαν νέα εργαλεία, έλυσαν νέα προβλήματα και γνώρισαν νέα άτομα που ενδιαφέρονται για τον χώρο.

Το φετινό θέμα ήταν ‘waves’, στα ελληνικά ‘κύματα’. Η εκδήλωση της Αθήνας καλύφθηκε και από την ΕΡΤ

Εδώ οι τελικές δημιουργίες του jam της Καστοριάς, αλλά και λινκ για να κατεβάσετε και να παίξετε τα παιχνίδια

Doppler Hood

Δημιουργοί: Κουμανδράκης Δημήτριος, Νικολής Ηλίας, Παπαβλασόπουλος Ανδρέας

game

Θέμα: Είστε ένας τοξότης που έχει χάσει την όρασή του, έχει πιαστεί από εχθρούς και φυλακιστεί. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ισχυρή ακοή σας για να σκοτώσετε τους αντίπαλους και να ξεφύγετε από το μπουντρούμι. Αλλά βιαστείτε, ο χρόνος είναι περιορισμένος!

game 2

Λινκ (κατεβάστε το αρχείο, αποσυμπιέστε το και τρέξτε το .exe)

Σελίδα του παιχνιδιού

Sandpiper

Δημιουργοί: Χρήστος Βάσης, Αλκιβιάδης Φιλιανάκης, Άγγελος Νικολάου

game3

Θέμα: Είστε ένας νεαρός sandpiper, είδος πουλιού που ζει στην παραλία. Πρέπει να βρείτε φαγητό για να επιβιώσετε, γι’αυτό φάτε θαλάσσια έντομα που βγαίνουν στην άμμο. Όταν πέσει η ζωή σας στο μηδέν τότε το παιχνίδι τελείωσε. Προσέξτε το κύμα!

game 4

Λινκ (κατεβάστε το αρχείο, αποσυμπιέστε το και τρέξτε το .exe)

Σελίδα του παιχνιδιού

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.