Επίθεση στη Νίκαια: Δεν σταμάτησαν το φορτηγό οι αστυνομικοί – Τι αναφέρει έκθεση των γαλλικών αρχών

Επίθεση στη Νίκαια: Δεν σταμάτησαν το φορτηγό οι αστυνομικοί – Τι αναφέρει έκθεση των γαλλικών αρχών

Νέες πληροφορίες αναφορικά με το μακελειό στη Νίκαια τον περασμένο Ιούλιο έρχονται στη δημοσιότητα από το γαλλικό κανάλι TF1.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγραφα της γαλλικής αστυνομίας, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν περισσότερη ώρα για να σταματήσουν τον οδηγό του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στον πεζόδρομο της Νίκαιας, τον Μοχάμεντ Λαουεχ Μπουχλέλ.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως,σύμφωνα με την έκθεση που επικαλείται το TF1, δεν ήταν η αστυνομία εκείνη που σταμάτησε τον τρομοκράτη, αλλά ουσιαστικά μια δυσλειτουργία του αυτοκινήτου η οποία έκανε το όχημα να σταματήσει.  Οι πληροφορίες αυτές αντικρούουν τις προηγούμενες αναφορές πως ο τρομοκράτης ακινητοποιήθηκε από αστυνομικά πυρά.

Τα έγγραφα επίσης δείχνουν πως χρειάστηκαν 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα για να σταματήσουν τον Μπουχλέλ και όχι 45 δευτερόλεπτα όπως είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα.

Την περασμένη εβδομάδα οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν οκτώ υπόπτους για σχέσεις με τον Μπουχλέλ, ενώ ήδη διεξάγεται επίσημη  έρευνα για άλλα έξι άτομα για σχέσεις με τον ISIS.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.