Επίθεση του Ισπανού υπουργού εσωτερικών στον Γκουαρντιόλα

Σκληρή επίθεση στον Πεπ Γκουαρντιόλα εξαπέλυσε ο Ισπανός υπουργός εσωτερικών, Χόρχε Φερνάντες Ντίας, με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προπονητή της Μπάγερν, με το ψηφοδέλτιο «Convergencia y Esquerra» για την «ανεξαρτησία της Καταλονίας», στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου.Η επιλογή του πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, δεν άρεσε σε κάποιους Ισπανούς πολιτικούς, έστω κι αν ηταν συμβολική, μιας και δεν έχει πρόθεση να αφήσει τους πάγκους.

«Η απόφαση του Γκουαρντιόλα είναι θλιβερή και άτυχη», είπε ο Ισπανός υπουργός σχολιάζοντας σχετικά στην «Cadena Cope».

«Δεν μπορείς να έχεις και το ποτήρι γεμάτο και τη γυναίκα μεθυσμένη», συμπλήρωσε ο Χόρχε Φερνάντες Ντίας, εννοώντας ότι δεν μπορεί να μπει στην πολιτική, αλλά και να μένει στον πάγκο της Μπάγερν.

«Ο Γκουαρντιόλα έβγαλε την μάσκα του– εξήγησε ο Ισπανός πολιτικός-. Ανθρωποι που έπαιξαν και θριάμβευσαν με την εθνική Ισπανίας, βλέπουμε ότι το έκαναν όχι για πατριωτικό αλλά για οικονομικό ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν άτομα που ο δικός του θεός είναι το χρήμα».

Είναι η πρώτη επίθεση που δέχεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα από τους πολιτικούς και ενώ οι εκλογές ακόμα βρίσκονται μακριά. Η υποψηφιότητα, επιβεβαιώθηκε από την ισπανική εφημερίδα «El Pais», σύμφωνα με την οποία, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα, θα έχει μία συμβολική παρουσία, συμμετέχοντας στην τελευταία θέση της λίστας.

0 44χρονος Γκουαρντιόλα, είναι ένας από τους πρεσβευτές της προσπάθειας ανεξαρτησίας, που κατευθύνεται από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, ο οποίος ζήτησε πρόωρες εκλογές για το Σεπτέμβριο, με στόχο να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, για την ανεξαρτησία από την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Τα κόμματα για την ανεξαρτησία «Convergencia Democratica» και «Esquerra Republicana» ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιαστούν ενωμένα στις προσεχείς εκολογές με το ψηφοδέλτιο «Convergencia y Esquerra».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.