Επίθεση με μαχαίρι στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου – 1 νεκρός και 3 σοβαρά τραυματίες (Photos)

Ένας άνδρας βαριά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί νωρίτερα σήμερα σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, μετέδωσαν η δημόσια βαυαρική ραδιοφωνία και το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άνδρα έχει “εκ των προτέρων ισλαμιστικό” κίνητρο.

Ο άνδρας που υπέκυψε ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης. Οι άλλοι τρεις φέρουν ελαφρά τραύματα.

Ισλαμιστικό κίνητρο “βλέπει” η εισαγγελία

“Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί”, είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, “ένας νεαρός άνδρας”, συνελήφθη και “δεν είναι πολύ συνεργάσιμος”. Ο άνδρας αυτός “μοίρασε μαχαιριές γύρω του”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Η επίθεση με μαχαίρι νωρίς σήμερα το πρωί μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του Μονάχου που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών έχει “εκ των προτέρων ισλαμιστικό” κίνητρο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου.

Ο δράστης, ένας 27χρονος Γερμανός ο οποίος συνελήφθη, “έκανε επί τόπου δηλώσεις που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ των προτέρων ισλαμιστικό”, εξήγησε ο εκπρόσωπος

 

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.