Επιστρέφει στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός

Στη φυλακή επιστρέφει ο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου, διατάσσει και πάλι τον εγκλεισμό του,  τρεις μήνες αφότου αποφυλακίστηκε, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, παραβίασε, συμφωνά με τους δικαστές, τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, και μάλιστα τρεις φορές.

Συγκεκριμένα φέρεται να μην τήρησε κατ΄ επανάληψη τον περιοριστικό όρο του κατ΄οίκον περιορισμού, σύμφωνα με τα από 29-5-2015,30-5-2015 και 17-6-2015 έγγραφα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά. Οπως αναφέρεται, στις 28-5-2015, όταν περί ώρα 23.40 αποχώρησε από τη Βουλή, δεν πήγε σπίτι του αλλά σταμάτησε σε δύο μαγαζιά, διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο και στην οικία του κατέληξε την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Στις 12-6-2015 αντί πάλι να επιστρέψει αμέσως ως όφειλε στο σπίτι του όταν αποχώρησε από τη Βουλή, ο Γιάννης Λαγός μετέβη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Στις 16-6-2015 δε, και ενώ είχε αποχωρήσει από τη Βουλή από τις 21.50, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί έως τις 9.25 π.μ. της 17-6-2015, δεν είχε επιστρέψει στην κατοικία του.
Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί, ήταν: κατ΄οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 

kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.