Ανώνυμη επιστολή «καθυβρίζει» άπαντες διοικούντες την Καστοριά…

Ανώνυμη επιστολή «καθυβρίζει» άπαντες διοικούντες την Καστοριά…

Αίσθηση προκαλεί η ανώνυμη επιστολή που δημοσίευσε το Kozan.gr, σύμφωνα με την οποία όλα τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού χαρακτηρίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ανίκανοι να διοικήσουν και να εκπροσωπήσουν την Καστοριά, ενώ η ίδια η πόλη: «είναι στα τελευταία της».

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Ο υπογράφων την επιστολή ως «Απόδημος Καστοριανός», ο οποίος επέλεξε ένα Μέσο εκτός Καστοριάς για να βάλλει κατά πάντων εντός Καστοριάς, έβαλε στο στόχαστρό του τον δήμαρχο Ανέστη Αγγελή, την βουλευτή Μαρία Αντωνίου και τον πρώην βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, τους Αντιπεριφερειαρχες Σωτήρη Αδαμοπουλο και Αμαλία Κουσκούρα. Σύμφωνα με την επιστολή που δημοσίευσε το site της Κοζάνης, οι βουλευτές ήταν «πιστοί στα κόμματα τους, και έλυναν και έδεναν με κομματική υποταγή τα μικρά προβλήματα». Στην επίθεσή του προς τον δήμαρχο αναφέρει ότι είναι «απών από βασικά προβλήματα, δέσμιος των κομματικών του πεποιθήσεων. Ούτε την δύναμη ούτε το σθένος να λύσει και αυτός τα σοβαρά προβλήματα. Βλέπει παντού εχθρούς». Μάλιστα ο… Απόδημος ζητάει τις παραιτήσεις όλων!  Όπως αναφέρει: «Παραιτηθείτε κυρίες και κύριοι από τις θέσεις σας… ΔΕΝ τις υπηρετείτε… ΚΑΙ αν δεν υπάρχουν άλλοι πιο ικανοί από εσάς να σας διαδεχτούν, μήπως σώσουν ο,τι σώζεται… ελάτε μαζί μου στην Νορβηγία. Θα σας δώσω δωρεάν μαθήματα επιβίωσης».

Τέσσερα ερωτήματα προς τον… Απόδημο
1. Σύμφωνα με το άρθρο-επιστολή σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Καστοριάς οφείλει να παραιτηθεί. Στην επιστολή όμως δεν δίνεται η εναλλακτική για το ποιος θα εκπροσωπήσει τον τόπο τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Υπάρχει κάποια εναλλακτική;
2. Η σύσσωμη καταδίκη των εκλεγμένων εκπροσώπων των πολιτών της Καστοριάς αποτελεί και μομφή κατά αυτών και των επιλογών τους;
3. Το κάλεσμα στη Νορβηγία, όπου διατείνεται ότι διαμένει, αποτελεί προτροπή για φευγιό από έναν Νομό που μαστίζεται από την ερήμωση;
4. Και φυσικά, γιατί η επιστολή είναι ανώνυμη;

Ολόκληρη η επιστολή:

«Η Καστοριά χωρίς Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχο!

Η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία είναι στα τελευταία τους. Ανεργία στα ύψη. Γούνα στα τάρταρα. Έργα πνοής παγωμένα. Έργα ανάπτυξης σχεδόν μηδενικά. Εμπορικές επιχειρήσεις λουκέτα. Επιχειρηματικότητα στο μείον. Από τους τέσσερις νομούς της Δ. Μακεδονίας, η άλλοτε «αρχόντισσα» Καστοριά έχει καταντήσει το «κοροϊδάκι» της εξουσίας, της κεντρικής και την περιφερειακής. Την έχουν μειώσει, «κοροϊδέψει» και αποδυναμώσει σε τεράστιο βαθμό και ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Οι βουλευτές της τα τελευταία χρόνια Αντωνιου, Διαμαντοπουλος, ούτε είχαν την γνώση, ούτε την δύναμη, ούτε την θέληση να προσπαθήσουν να την ορθοποδήσουν. Πιστοί στα κόμματα τους, έλυναν και έδεναν με κομματική υποταγή τα μικρά προβλήματα και δεν προσπάθησαν ΣΟΒΑΡΑ να αντιμετωπίσουν όλα τα παραπάνω.

Οι δύο τωρινοί Αντιπεριφερειαρχες της Καστοριάς Αδαμοπουλος και Κουσκουρα εκτός από την έλλειψη πραγματικής εμπειρίας στην διοίκηση και στο μάνατζμεντ είναι εκκωφαντικά απών από τα πραγματικά προβλήματα και δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν την Καστoριά ούτε καν στην Κοζάνη. Εκτός από μικρό-δρασεις προβολής και ανώδυνης λήψης αποφάσεων περί μικρο-θεμάτων δεν έχουν δείξει ούτε μια προσπάθεια επίλυσης καυτών τοπικών προβλημάτων ανεργίας-εργων –επενδύσεων, το κράτος της Κοζάνης τους έχει μόνο για υπόγραφες και δεν έχουν χτυπήσει το χέρι ούτε μια φορά στο τραπέζι. Επίσης δεν έχουν κάνει ούτε μια παράσταση διαμαρτυρίας, μία διεκδίκηση σε κάποιο υπουργείο με σκοπό την επίλυση θεμάτων που μας καίνε. Ο Δήμαρχος Καστοριάς Αγγελής επίσης απών από βασικά προβλήματα, δέσμιος των κομματικών του πεποιθήσεων. Ούτε την δύναμη ούτε το σθένος να λύσει και αυτός τα σοβαρά προβλήματα. Βλέπει παντού εχθρούς.
Τελικά στην Καστοριά υπάρχει κανένας που να μπορεί, ΜΟΝΟ, να την εκπροσωπεί εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις; ΑΠΛΑ να μεταφέρει με αποφασιστικό τρόπο τα ΑΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα της περιοχής μας και να διεκδικεί ΣΥΝΕΧΩΣ την λύση τους. ΑΡΚΕΙ να ενημερώνει ειλικρινά τους πολίτες αν λύθηκε κάτι ή όχι. Γιατί οι τωρινοί Βουλευτές-Αντιπεριφερειαρχες-Δήμαρχοι, μέχρι στιγμής, «δοκιμάσθη, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».
Παραιτήθήτε κυριες και κυριοι από τις θέσεις σας..ΔΕΝ τις υπηρετειτε… ΚΑΙ αν δεν υπάρχουν άλλοι πιο ικανοί από εσάς να σας διαδεχτούν, μήπως σώσουν ο,τι σωζεται… ελάτε μαζί μου στην Νορβηγία. Θα σας δώσω δωρεάν μαθήματα επιβίωσης.

Απόδημος Καστοριανός».

Το link με την επιστολή ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published.