Επιστήμονες αναζητούν τρόπο να μας κάνουν… άγευστους για τα κουνούπια

Επιστήμονες αναζητούν τρόπο να μας κάνουν… άγευστους για τα κουνούπια

Ομάδα επιστημόνων στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναζητά τρόπους ώστε να κάνει τη γεύση του ανθρώπινου αίματος απωθητική για τα κουνούπια, ως μια νέα μέθοδο καταπολέμησης των ενοχλητικών και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία εντόμων.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελετούν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος των κουνουπιών επεξεργάζεται τη διαδικασία της γεύσης και της όσφρησης, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να κάνει τους ανθρώπους λιγότερο… εκλεκτή τροφή για τα έντομα αυτά.

Από την έως τώρα μελέτη προέκυψε ότι τα κουνούπια βρίσκουν τα θύματά τους μέσω μιας ιδιαίτερης διαδικασίας όσφρησης. Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μια ειδική επεξεργασία μέσω της οποίας όταν τα κουνούπια έβρισκαν στόχο, συγκεκριμένοι νευρώνες τους -που σχετίζονται με τη γεύσης, όπως και με την όσφρηση- φωτίζονταν πράσινοι.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, η επιστημονική ομάδα εκτιμά ότι μπορεί να επέμβει στα κουνούπια και να διασπάσει την επικοινωνία μεταξύ όσφρησης και γεύσης στα κουνούπια και να μην αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως… γκουρμέ έδεσμα. Ας ελπίσουμε ότι η έρευνα θα προχωρήσει γρήγορα…

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.