Επίσκεψη του Διευθυντή του Ελληνικού Σχολείου Κορυτσάς «ΟΜΗΡΟΣ» στον Δήμαρχο Καστοριάς

unnamedΕθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στον Δήμαρχο
ΚαστοριάςΑνέστη Αγγελή ο Διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου Κορυτσάς «ΟΜΗΡΟΣ» κ. Ζαφείρης Γεωργιάδης καθώς και εκπρόσωποι των εκπαιδευτών. Παρόν στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και στις λειτουργικές του ανάγκες και ο Δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας.

SONY DSCΠαράλληλα, την επίσκεψη του Διευθυντή του ελληνικού εκπαιδευτηρίου «ΟΜΗΡΟΣ»   Κορυτσάς, Ζαφείριου Γεωργιάδη και αντιπροσωπείας του διδακτικού προσωπικού, δέχθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, κυρίως ως προς την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, έπειτα από τον περιορισμό επιχορήγησης από τον κρατικό μηχανισμό, λόγω της  οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Αδαμόπουλος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να βοηθήσει στην ικανοποίησή τους, αναγνωρίζοντας πως τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στη γειτονική χώρα, αναμφισβήτητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, τόσο στην μόρφωση της ελληνικής μειονότητας όσο και στην  αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.