«Επισκέψεις» σε σπίτια ελεγκτών του Μετρό. Ελεγκτές ζητούν προστασία από την ΕΛ.ΑΣ.

Αναστάτωση και φόβος επικρατεί στις τάξεις των ελεγκτών του Μετρό και του Ηλεκτρικού, καθώς κλιμακώνεται η στοχοποίησή τους από ακραίες «ακτιβιστικές» ομάδες που τάσσονται κατά των ελέγχων εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά τις καταδρομικές ενέργειες σε σταθμούς του Μετρό με στόχο ελεγκτές, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους έφτασαν στο σημείο να εμφανιστούν τις τελευταίες δέκα ημέρες στα σπίτια τριών ελεγκτών και να βάψουν τους τοίχους με τα ονόματά τους. Τα σπίτια-στόχοι τα οποία… επισκέφτηκαν οι «ακτιβιστές» ανήκουν σε ελεγκτές, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονταν σε λίστα με 119 ελεγκτές του Μετρό που είχε δημοσιευτεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 19 Μαρτίου 2016.

Τα νέα περιστατικά στοχοποίησης έχουν προκαλέσει φόβο με τα θύματα να ζητούν από την Αστυνομία την προστασία τους και να ανησυχούν για σοβαρότερες επιθέσεις εναντίον τους στο μέλλον. Στις 16 Απριλίου 2016 άγνωστοι έγραψαν σε τοίχο πολυκατοικίας στου Ζωγράφου το σύνθημα: «… (αναφέρεται όνομα γυναίκας ελεγκτή) ρουφ… ελεγκτής μένει εδώ. Έξω από τη γειτονιά». Στην πολυκατοικία ζει μία 43χρονη υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες), η οποία ενημέρωσε έντρομη τις Αρχές.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση ανάλογης επίθεσης με στόχο υπαλλήλους της ΣΤΑ.ΣΥ.. Οι προηγούμενες δύο είχαν καταγραφεί στις 11 και 13 Απριλίου 2016 στα σπίτια δύο άλλων γυναικών υπαλλήλων.

Τα ονόματα και των τριών συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα με τα στοιχεία 119 ελεγκτών που είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 19 Μαρτίου 2016. Και στις τρεις περιπτώσεις συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν και φωτογράφισαν τα σημεία των επιθέσεων, ενώ στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσουν κινήσεις των δραστών.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου 2016, στο μετρό Μοναστηρακίου, που συνοδευόταν από τη λίστα των ονομάτων των ελεγκτών αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Αν γνωρίζεις κάποιον στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου, συμπεριφέρσου του ανάλογα». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι, καθώς διαπιστώνουν πως αυτές οι προτροπές βρήκαν απήχηση και εκδηλώθηκαν με απειλητικές καταδρομικές επιθέσεις στα σπίτια υπαλλήλων.

Μετά από τις επιθέσεις στους σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενίσχυσαν τη φύλαξή των σταθμών με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.