Επιμελητήριο Καστοριάς: Ενημέρωση για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ και των αγροτών

Επιμελητήριο Καστοριάς: Ενημέρωση για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ και των αγροτών

Ενημέρωση για τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ αλλά και για τους αγρότες παρείχε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Μπάμπης Καραταγλίδης.

Επίσης, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην επικείμενη έκθεση που διοργανώνεται στην Κοζάνη και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε θέματα γυναικείας ομορφιάς, απευθύνοντας πρόσκληση σε επιχειρήσεις της Καστοριάς για συμμετοχή. Η 1η Επαγγελματική Έκθεση ESTETICAGREECE 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα κοίλα Κοζάνης, από τις 14 έως και τις 17 Απριλίου 2016. Η ESTETICAGREECE 2016 απευθύνεται στους επαγγελματίες πάροχους υπηρεσιών ομορφιάς, όπως: αισθητικούς, κομμωτές, περιποίησης άκρων, μακιγιάζ, ονυχοπλαστικής, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες και τους σπουδαστές του κλάδου. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο και Σεμινάρια Κομμωτικής, Αισθητικής και Μακιγιάζ τα οποία θα απευθύνονται στους επαγγελματίες. Επίσης θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες επιδείξεις,happeningsκαιeventsγια τους Επισκέπτες και τους Εκθέτες. Η ιστοσελίδα της ESTETICAGREECE 2016 όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για την Έκθεση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι: www.esteticagreece.gr Για επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής: Π. Μελά 32 & Στάμκου Αν. 2, Κοζάνη – 501 00, Τ. 24610 50829 (από 9:30 έως 20:30), 6984244 646 και 6936 229 153, Mail: info@swotanalysi.gr

Τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ
Τα σεμινάρια και η πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ αφορά όλους όσους παρασκευάζουν ή εμπορεύονται τρόφιμα. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Καραταγλίδης, πέρα από εστιατόρια και καφέ, ακόμη και εργαζόμενους σε περίπτερα. Το κόστος τέλος ανέρχεται σε 80 ευρώ. Τα προγράμματα εκπαίδευσης αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων. Η διαδικασία εφαρμόζεται στο προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Όλες οι επιχειρήσεις αυτές ότι έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων. Η παρακαλούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι υποχρεωτική και δεν αρκεί μόνο η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο του οποίου  η ελάχιστη διάρκεια  είναι 10 ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.