Δυνατό ΟΧΙ των επιστημόνων επαγγελματιών της Καστοριάς στο ασφαλιστικό

Δυναμικές κινητοποιήσεις… υπόσχονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες της Καστοριάς που πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στην Περιφέρεια. Δείτε τις δηλώσεις εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων από τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Το ψήφισμα
Οι επιστήμονες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς απορρίπτουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα.
Είμαστε αντίθετοι στη συνολική λογική της πρότασης, η οποία οδηγεί σε εξόντωση τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων.
Σήμερα, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις ήδη υψηλές και μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ο συνδυασμός των υπέρογκων προτεινόμενων ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λ.π.), συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση της αμοιβής και του εισοδήματος.
Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται, καθιστά επισφαλή την περαιτέρω και ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών, οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα κι επιτείνει το πρόβλημα βιωσιμότητας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα.
Η πρόταση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και τεκμηρίωση και για το λόγο αυτό οποιαδήποτε συζήτηση με προτάσεις επί του παρόντος προσχεδίου καθίσταται ανούσια κι ανέφικτη.
Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση.

DSC_0011 DSC_0007

Leave a Reply

Your email address will not be published.