Επαγγελματικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν το 2016

Δύο μήνες απομένουν για να τελειώσει και αυτή η χρονιά – και είναι η καταλληλότερη στιγμή για να αρχίσετε να σκέφτεστε τα επαγγελματικά σας πλάνα για το 2016.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές επαγγελματικές κινήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε πριν την έναρξη του νέου έτους.

Κάντε μια ανασκόπηση στο 2015

Δείτε τα σχέδια που είχατε για το 2015 που σχεδόν τελειώνει. Ποια ήταν τα μεγαλύτερα project σας, οι μεγαλύτεροι θρίαμβοι σας και τα μεγαλύτερα γεγονότα; Θυμηθείτε τους ανθρώπους, τα μέρη και τα έργα από τα οποία διδαχθήκατε τα περισσότερα και σας έκαναν να ωριμάσετε επαγγελματικά τους τελευταίους 10 μήνες. Κάντε μια αναδρομή στο χρόνο και υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλα τα μεγάλα πράγματα που καταφέρατε, καθώς επίσης και όλους τους στόχους που θέσατε και δεν υλοποιήσατε. Αν αυτοί οι στόχοι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί για εσάς, πώς θα καταφέρετε να τους πραγματοποιήσετε το 2016;

Θυμηθείτε όσα μάθατε. Θυμηθείτε όλα τα επιφωνήματα “Aha!” που εκστομίσατε

Καθώς σκέφτεστε το 2015, θυμηθείτε όλες εκείνες τις στιγμές που σας ήρθε μια αναλαμπή ή προβήκατε σε σημαντικές διαπιστώσεις σχετικά με τα επαγγελματικά σας. Ίσως συνειδητοποιήσατε για παράδειγμα ότι πλέον δεν σας αρέσει η λογιστική και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο. Μπορείτε να αρχίσετε να κρατάτε σημειώσεις κάθε μέρα ή ανά λίγες μέρες ώστε να μην πηγαίνει χαμένη καμία από τις σκέψεις σας.

Διαλέξτε ένα επαγγελματικό πλάνο για το 2016: 1, 2ή 3

Δεν έχετε ήδη κάποιο πλάνο; Κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές.

  1. Μείνετε στην τωρινή εργασία σας και προσπαθήστε να εξελιχθείτε σ’ αυτή. Αυτό δεν σημαίνει απλά να σέρνεστε στη δουλειά κάθε μέρα ούτε να υλοποιείτε μόνο τους στόχους που τίθενται από τον εργοδότη σας ξεχνώντας τους δικούς σας.
  2. Αναζήτηση νέας δουλειάς. Αυτή είναι μια προφανής επιλογή αν ήδη ψάχνετε δουλειά.
  3. «Παίξτε σε διπλό ταμπλό». Αυτό είναι το σωστό πλάνο αν θέλετε να κρατήσετε την τωρινή σας δουλειά, αλλά ταυτόχρονα να λανσάρετε, για παράδειγμα, τη δική σας επιχείρηση.

Θέστε τον κύριο επαγγελματικό σας στόχο για το 2016

Ίσως μια προαγωγή ή η μετακίνηση σε ένα άλλο τμήμα; Γράψτε το στόχο σας και σκεφτείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα καταφέρετε.

Δημιουργήστε το σχέδιο δράσης σας

Γίνετε συγκεκριμένοι. Αν ψάχνετε δουλειά μη στείλετε απλώς ένα βιογραφικό σε μια εταιρεία περιμένοντας μήπως και ακούσετε ευχάριστα νέα. Δράστε. Όσο πιο φιλόδοξο το πλάνο σας τόσο πιο καλά δομημένο πρέπει να είναι.

Γράψτε το στο νέο σας ημερολόγιο

Πάρτε ένα organizer για το 2016 ή κατεβάστε μια εφαρμογή στο κινητό σας και ορίστε deadlines στον εαυτό σας. Προγραμματίστε το έτος με γνώμονα τις ανάγκες σας, τις διακοπές σας και όχι τις προτεραιότητες των άλλων.

Ανανεώστε το προφίλ σας στο LinkedIn

Προσθέστε εικόνες, παρουσιάσεις, video, podcast και οποιοδήποτε άλλο καινούριο υλικό έχετε για να διαμορφώσετε το προφίλ σας γύρω από την επαγγελματική σας εικόνα.

Συγχρωτιστείτε με το δίκτυό σας

Στείλτε ατομικά email ή μηνύματα στα 10 με 12 άτομα με τα οποία σας αρέσει περισσότερο να συνδιαλέγεστε. Κανονίστε μαζί τους γεύματα και συναντήσεις. Ο χρόνος κυλά γρήγορα και οι συγκεκριμένοι δείχνουν να κινούνται στα επαγγελματικά τους ολοένα και πιο γρήγορα κάθε χρόνο.

Πηγή: semifind.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.