Απολογισμός του Workshop της Ελληνικής Ομοσπονδία Γούνας στη 41η ΔΕΓ

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδία Γούνας στη 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, όπου διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις από κοινού με την ΕΠΑ.Σ  Μαθητείας του ΟΑΕΔ., την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας I.F.F. και  την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας, όπως την κορυφαία εκδήλωση του παραδοσιακού εργαστηρίου Γούνας ( WORKSHOP) προκειμένου να αναδειχθεί η παραδοσιακή και πατροπαράδοτη τέχνη της Γούνας . Στα πλαίσια αυτά καταβλήθηκαν πολλές και συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να επισκεφθούν πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Η επιτυχία της εκδήλωσης του WORKSHOP αποδεικνύεται από τις συμμετοχές των νέων σχεδιαστών που ήταν διπλάσιες στον αριθμό από τις αντίστοιχες της προηγούμενης έκθεσης. Η επιλογή αυτή  στόχο είχε να φέρει κοντά νέους σχεδιαστές στο αντικείμενο της γούνας αλλά και να αναδείξει τα νέα παιδιά που φοιτούν στις Σχολές Σχεδίου Μόδας της Ελλάδος , ΕΠΑ.Σ  Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριάς , Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης , AKTO, PANSIK, IEK ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων και άλλες σχολές.

Πολύ σημαντική ήταν η συμβολή της Διευθύντριας της ΕΠΑ.Σ  Μαθητείας του ΟΑΕΔ Καστοριάς κ. Μπάγγου Αγάπη η οποία ανέλαβε την οργάνωση του προγράμματος και κατάφερε με επιτυχία την διεκπαιρέωση του καθώς υπήρξε και κύρια ομιλήτρια του προγράμματος.

Επίσης ομιλητές του επιτυχημένου προγράμματος ήταν από την ΕΠΑ.Σ  Μαθητείας του ΟΑΕΔ οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Φιλίππου Πασχάλης , Στοϊτσης  Σωτήρης και  Κοσκινάρη Ελισάβετ Σχεδιάστρια Μόδας, η κα. Θώμου Ζωή απόφοιτη Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ,η κα. Ελιάνα Δημητρακοπούλου Επιστημονική Συνεργάτης του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας   και η κα. Μορφίδου Εριφύλη Σχεδιάστρια Μόδας και Εξωτερική Συνεργάτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας .

Η παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας εντυπωσίασε τους επισκέπτες και εκθέτες όπως φαίνεται από τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε το περίπτερο και το εργαστήριο σχεδιαστών.

IMG_6211 IMG_6223 workshop

Leave a Reply

Your email address will not be published.