Ικανοποίηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας από την επίσκεψη Παντή – παπαδημούλη

Ικανοποίηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας από την επίσκεψη Παντή – παπαδημούλη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας εκφράζει την αμέριστη ικανοποίηση της για τις πολύ θετικές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Παντή, καθώς και του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Παπαδημούλη.  Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντής και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Παπαδημούλης τόνισαν τη στήριξη της κυβέρνησης στην παραδοσιακή επιχειρηματικότητα και τα παραδοσιακά επαγγέλματα που έχουν ιδιαίτερο βάρος στην τοπική και εθνική οικονομία. Οι δηλώσεις τους στέλνουν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα στήριξης του κλάδου και της παράδοσής του.  Η παραγωγή και το εμπόριο ενδυμάτων γούνας αποτελεί την παραδοσιακή και σημαντικότερη  οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα σε ολόκληρο το Νομό Καστοριάς και στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Η γουνοποιία αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό κλάδο στο πλαίσιο της εθνικής ανασυγκρότησης και της ανάδειξης της τοπικής οικονομίας, με  σημαντικό ανταγωνιστικό παραγωγικό πλεονέκτημα για την περιοχή και για τη χώρα μας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η εκτροφή και κατεργασία γουνοφόρων ζώων δεν διαφέρει σε τίποτε σε σχέση με ό,τι συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλο εκτρεφόμενο ζώο.

Η ΕΟΓ ευχαριστεί  τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καστοριάς κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου και την Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ , η οποίοι σθεναρά υπερασπίζονται και αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του κλάδου και τα ζητήματα των εργαζομένων και επαγγελματιών του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.