Μ. Αντωνίου: Πρόγραμμα πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας

“Η Μαρία Αντωνίου συνυπέγραψε Ερώτηση για την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του Προγράμματος Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας”

Την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του Προγράμματος Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας κι ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και μόλις τρεις μήνες πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό, 18 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψε η Μαρία Αντωνίου, αφού υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευθεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, παραμένοντας ανενεργό, τονίζονται οι οικονομικές δυσκολίες που επιφέρει αυτή η κατάσταση στους γονείς, οι οποίοι δυσκολεύονται ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων και να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Πάντως ο κ. Φίλης, απαντώντας πριν λίγες ημέρες για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, ανέφερε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τις τάξεις του Λυκείου, ενώ για τις τάξεις του Γυμνασίου θα επανακατατεθεί το Νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η ερώτηση που τέθηκε

 Προς τον Υπουργό τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Καθυστερεί η έναρξη Πρόσθετης Ενισχυτικής Διδασκαλίας»

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και ενώ το ΦΕΚ για την Πρόσθετη Ενισχυτική Διδασκαλία έχει δημοσιευτεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2015, το πρόγραμμα παραμένει ανενεργό.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι γονείς που δυσκολεύονται οικονομικά να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, να αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους.  Ακόμη πιο δύσκολη ειναι η κατάσταση για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που σε τρεις μήνες θα κληθούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός

  • Ποτε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ώστε να το αξιοποιήσουν εγκαίρως οι μαθητές;
  • Θα καλύψει τις ανάγκες όλων των αδυνάτων μαθητών;

 Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2016 

Leave a Reply

Your email address will not be published.