Ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς για το Πάσχα η Καστοριά

Ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς για το Πάσχα η Καστοριά

Σε έναν από τους πιο οικονομικούς προορισμούς ανήκει η Καστοριά για τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που έκανε γνωστή ταξιδιωτική εταιρία για αυτούς που σκοπεύουν να προχωρήσουν τις ημέρες που έρχονται σε μικρές αποδράσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, σε  πολλούς προορισμούς υπάρχουν σημαντικές μεταβολές στις τιμές των ξενοδοχείων κατά τις ημέρες του Πάσχα, με τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τον περασμένο μήνα να καταγράφεται για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 90 ευρώ από 83 ευρώ τον Φεβρουάριο. Ωστόσο είναι κατά 5 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με τον περσινό Απρίλη.

Αντίθετα στο Ηράκλειο Κρήτης η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 75 ευρώ ανά διανυκτέρευση, από 68 ευρώ τον Μάρτιο, αυξημένη κατά 13,2%. Πάντως η σημαντικότερη μείωση παρουσιάζεται στο Ναύπλιο αφού τα ξενοδοχεία του είναι κατά 13,3% πιο οικονομικά σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, από τον περασμένο μήνα οι τιμές εμφανίζονται αυξημένες κατά 7,5%.

Οικονομικότερα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο παρουσιάζονται και τα ξενοδοχεία τόσο στην Καστοριά, όσο και στον Βόλο. Οι επισκέπτες στον Βόλο θα πληρώσουν 74 ευρώ ανά διανυκτέρευση και στην Καστοριά 59 ευρώ.

Ακριβότερα, ωστόσο, συγκριτικά με πέρυσι είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, κατά 12,5 τοις εκατό, με μέση τιμή στα 81 ευρώ, της Αράχωβας, με τιμή που διαμορφώνεται στα 101 ευρώ και του Μετσόβου, στα 74 ευρώ, από τα 61 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση.

Η Πάτρα ένας από τους πιο σταθερά οικονομικούς προορισμούς για πασχαλινές αποδράσεις

Πηγή: patrasevents.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.