Οι δύο Ελληνες αρχιτέκτονες που χτίζουν ένα σπίτι σφηνωμένο μέσα σε βράχο

Το εντυπωσιακό οικοδόμημα ονομάζεται «Casa Brutale» και είναι το δημιούργημα του Λαέρτη-Αντώνιου (Ando) Βασιλείου και του Παντελή Καμπουρόπουλου

Οι δύο Ελληνες αρχιτέκτονες που χτίζουν ένα σπίτι σφηνωμένο μέσα σε βράχο

Δύο Ελληνες αρχιτέκτονες είχαν την θεότρελη ιδέα να χτίσουν ένα σπίτι κυριολεκτικά σφηνωμένο μέσα σε ένα βράχο. Το εντυπωσιακό οικοδόμημα ονομάζεται «Casa Brutale» και είναι το δημιούργημα του Λαέρτη-Αντώνιου (Ando) Βασιλείου και του Παντελή Καμπουρόπουλου.

OPA Partners

Το Casa Brutale είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ της κατασκευαστικής εταιρείας OPA που προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο στις αρχές Ιουλίου με τον δυναμισμό του σχεδιασμού του. Η πανέμορφη κατοικία είναι χτισμένη μέσα στο βράχο ενός γκρεμού στο Λίβανο και έχει θέα το Αιγαίο.

Η πισίνα με υπερχείλιση στην κορυφή του σπιτιού αλλά και οι τοίχοι που είναι χτισμένοι από σκληρά υλικά όπως γυαλί, τσιμέντο και ξύλο μονώνουν το κτίριο και να το κρατούν δροσερό.
«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση με κάθε δυνατό τρόπο και μέσα από αυτό το έργο να δείξουμε πραγματικά κάτι μοναδικό που θα περιγράφει πλήρως την αισθητική μας και την φιλοσοφία», λέει ο Λαέρτης-Αντώνιος (Ando) Βασιλείου και συνεχίζει: «Κυνηγώντας την ιδέα που έγινε viral από την προβοκλή στο Διδίκτυο μας κάνει να ακονίσουμε τις δεξιότητές μας και να αναζητήσουμε πρότζκετς ακόμα πιο ενδιαφέροντα και μοναδικά».

house cliff1 house cliff2

house cliff3

house cliff4

Πηγή: protothema.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.