Ένα ψυγείο έργο τέχνης από τους Dolce & Gabbana και τη SMEG

Οι ιταλικές εταιρείες Dolce & Gabbana και SMEG ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν 100 ψυγεία σε limited edition για να γιορτάσουν τις πλούσιες παραδόσεις της Σικελίας.

Ένα ψυγείο έργο τέχνης από τους Dolce & Gabbana και τη SMEG

Έξι καλλιτέχνες κράτησαν τις ελικοειδείς γραμμές των ψυγείων FAB28 και τη νοσταλγική ρετρό φόρμα που διαθέτουν και τα ζωγράφισαν στο χέρι με εικόνες αναφοράς από το νησί της Ιταλίας, όπως τα λεμόνια, το σύμβολο trinacia, την άμαξα με τους τροχούς, τους μεσαιωνικούς ιππότες καθώς και σκηνές μάχης. Όλα αυτά αποτίουν φόρο τιμής στην άμαξα της Σικελίας, ή Carretto όπως την λένε στα ιταλικά, που είναι επίσης μέρος της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Metropol Theater στην Viale Piave 24, κατά τη διάρκεια της design week 2016 στο Μιλάνο.

Στολισμένο με κλασικά floral μοτίβα, τα αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αναδεικνύει την προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια από τους δύο μεγάλους οίκους που αντιπροσωπεύουν σαφώς το «Made in Italy», σε συνδυασμό με την ποιότητα και την τεχνολογία της SMEG  και τη δημιουργικότητα αλλά και την τεχνική των  Dolce & Gabbana. Το μοναδικό αυτό ψυγείο έχει ως στόχο να κρατήσει ζωντανή την παράδοση της Σικελίας, ανανεώνοντας τα χρώματα και ταξιδεύοντας σε νέους ορίζοντες.

Ολόκληρη η έκθεση στοχεύει να αναδείξει τις παραδόσεις της Σικελίας


Τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται στα ψυγεία βασίζονται στα παραμύθια με τους Ιππότες, τη μυθολογία, τη θρησκευτική ευλάβεια και την Ιταλική όπερα


Τα ψυγεία FAB28 με το μοναδικό στυλ των Dolce & Gabbana


Το Metropol Theater ήταν γεμάτο με ψυγεία που περιστρέφονταν κάτω από τα παιχνίδια του φωτός


Λεπτομέρεια από την συνεργασία μεταξύ των δύο ιταλικών εταιρειών


Κάθε ψυγείο είναι στολισμένο με κλασικά floral μοτίβα


Παρόν στην έκθεση και το δημοφιλές κάρο της Σικελίας, το Carretto


Από κοντά οι ζωγραφιές των ψυγείων με το κάρο της Σικελίας στο βάθος


Οι παραδόσεις της Σικελίας αποτελούν μέρος της δουλειάς των Dolce & Gabbana και με αυτή τη συνεργασία, έχουν δημιουργήσει μιαν ακόμα επιτυχία


Γενική άποψη της έκθεσης


Αυτός ο πίνακας παρουσιάζει τις εικόνες που χρησιμοποιήθηκαν για να ζωγραφιστούν τα ψυγεία

Από τη Νικολέτα Μακρή

Πηγή: klik.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.