Ένα Μουσείο Κακής Τέχνης! Δείτε πίνακες που φιλοξενεί

Ένα Μουσείο Κακής Τέχνης! Δείτε πίνακες που φιλοξενεί

Το MOBA είναι ένα μουσείο που αποδεικνύει πως τελικά υπάρχει χώρος για όλους,όντας το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στην συλλογή, διαφύλαξη και έκθεση της κακής τέχνης, σε όλες της τις μορφές.

Έργα που σίγουρα οι δημιουργοί τους δεν θα φανταζόντουσαν πως θα μπορούσαν να βρεθούν στην συλλογή ενός μουσείου,έρχονται τελικά να μας αποδείξουν πως ακόμα και η κακή τέχνη χρειάζεται να έχει ψίγματα ταλέντου.’Αλλωστε το κακό δεν μπορεί να είναι βαρετό γιατί έτσι περνα απαρατήρητο.

Το ΜΟΒΑ ιδρύθηκε το 1993 από τον Σκοτ Γουΐλσο, όταν αυτός ανακάλυψε τον πίνακα «η Lucy στον αγρό, με τα λουλούδια» σε ένα κάδο σκουπιδιών και αρχικά ενδιαφέρθηκε μόνο για την κορνίζα. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε γνώμη και ζήτησε από φίλους του και γνωστούς του να του βρουν και άλλους πίνακες αυτού του είδους, αρχίζοντας με αυτό το τρόπο την συλλογή του Μουσείου με τα πιο κακότεχνα εκθέματα.Το μουσείο έχει τρια παραρτήματα,στο Dedham,στο Somerville και στο Brookline,όλα στην Μασαχουσέτη.

Σήμερα η συλλογή αποτελείται από 600 έργα και για να συμπεριληφθούν στη συλλογή του MOBA,θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να έχουν σημαντικές ατέλειες χωρίς όμως να είναι βαρετά ή υπερβολικά κιτς.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα τους στο Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.