Ελληνική και για ρεκόρ Γκίνες η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα του κόσμου – Παρασκευάστηκε στην Μόσχα, ζυγίζει 20 τόνους (Photo)

Ελληνική και για ρεκόρ Γκίνες η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα του κόσμου – Παρασκευάστηκε στην Μόσχα, ζυγίζει 20 τόνους (Photo)

Είκοσι τόνους ζυγίζει η μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα που παρασκευάστηκε, την Κυριακή το μεσημέρι, στη Μόσχα, με στόχο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πάνω από 1.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 μετά το μεσημέρι στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας και παρασκεύασαν την αγαπημένη πολλών Ρώσων -και όχι μόνο- ελληνική σαλάτα, προς τέρψιν των …ουρανίσκων όλων όσοι έδωσαν το «παρών».

«Στόχος ήταν να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την ελληνική κουζίνα στους Ρώσους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel, που είχε και την πρωτοβουλία για την όλη δράση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Πόλης της Μόσχας και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, όπως και ο ενθουσιασμός όλων όσοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά το θέαμα, αλλά και να πάρουν μία …γεύση από τη σαλάτα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μασμανίδης, οι Ρώσοι, οι οποίοι και επισκέπτονται σε μεγάλους αριθμούς κάθε χρόνο την Ελλάδα, αγαπούν ιδιαίτερα την ελληνική κουζίνα και η ελληνική σαλάτα κατέχει περίοπτη θέση στο μενού των εστιατορίων της Ρωσίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα στον κόσμο (13 τόνοι 417 κιλά) κατείχε η Ιεράπετρα από τις 19 Ιουνίου 2010, ενώ η μεγαλύτερη σαλάτα λαχανικών, που καταγράφεται στα ρεκόρ Γκίνες, έχει φτιαχτεί στο Βουκουρέστι, τον Σεπτέμβριο του 2012 και ζύγιζε 19 τόνους και 50 κιλά.

greek_salad1

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.