Ιταλός υπ. Εσωτερικών: H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη

«H Eλλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο στην εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, με αναφορά στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

«Η αυταπάτη ότι μπορεί να αφεθεί όλο το βάρος του προβλήματος στις πλάτες της Αθήνας θα οδηγούσε το όλο σύστημα σε κατάρρευση και θα ήταν, συνεπώς, ένα πρόβλημα για όλους», προσθέτει ο Αλφάνο.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, με αναφορά, πάντα, στο ίδιο θέμα, τονίζει:

«Ο κίνδυνος να ανοίξει η θαλάσσια διαδρομή προς την ιταλική περιοχή της Απουλίας, περνώντας από την Αλβανία, υπάρχει, πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αλλά θα ήταν ένα πρόβλημα για όλη την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εργασθούμε μαζί με όλους τους εταίρους μας. Γνωρίζουμε το τι σήμανε στο παρελθόν η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αλβανία και ετοιμάζουμε ένα σχετικό σχέδιο».

Ο Αντζελίνο Αλφάνο προσθέτει ότι «η Ευρώπη δεν στάθηκε ικανή, έως τώρα, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της» και αποσαφηνίζει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία με τα hotspots.

«Παρότι, όμως, υπερίσχυσε η αρχή της ίσης κατανομής, σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση των προσφύγων μεταξύ των 28 κρατών-μελών και τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών τα πράγματα πάνε πολύ, πολύ άσχημα», ολοκληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι.

newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.