Ελαφριά κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

Ελαφριά κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 600 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

40 κεφτεδάκια (20 γρ. το ένα) με 600 γρ. κιμά!!!

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να μαραθούν και παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί του τοστ μέχρι να γίνει ψίχουλα.
  • Είναι καλό σε όλες τις συνταγές με κιμά που υπάρχει κρεμμύδι να μην το βάζουμε ωμό γιατί είναι πολύ πιο δύσπεπτο. Οπότε να το έχετε υπόψη σας και για τα μπιφτέκια, σουτζουκάκια, ρολό κτλ…
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού σοταριστούν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη αφού το καθαρίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει αλεύρι και τα πανάρουμε κουνώντας το πιάτο κυκλικά.
  • Βάζουμε πίσω στο μάτι το τηγάνι και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν κάψει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο του και σε αυτό σοτάρουμε τους κεφτέδες. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Τώρα θα κάνουμε το κόλπο μας. Ρίχνουμε το ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το μισό. Στο ποτηράκι του κρασιού βάζουμε τη μουστάρδα, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σε 3-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φάμε!
  • Συνοδεύουμε με ρυζάκι!
Tip
Εάν δεν είστε φαν της μουστάρδας, προσθέστε 1 κ.σ. μέλι και θα αλλάξει κατά πολύ η γεύση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.