Εγκαινιάστηκε η 31η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Εγκαινιάστηκε η 31η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

 

Με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη πραγματοποιήθηκαν χθες 17 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της 31ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης. Στην έκθεση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Κοζάνης, πρώην βουλευτές και υποψήφιοι στις εκλογές, φορείς και εκπρόσωποι παραγωγικών κλάδων. Ξεχωριστή θέση στη βραδιά των εγκαινίων είχε ο Πρέσβης της Ταϊβάν Kuoboug Chiag ο οποίος τόνισε την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών. Μάλιστα προσκάλεσε το Επιμελητήριο Κοζάνης στην Ταϊβάν στην ετήσια έκθεση τροφίμων και ποτών η οποία πραγματοποιείται ετησίως με τη συμμετοχή περίπου 2.000 εκθετών από όλο τον κόσμο. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην προσφορά υπολογιστών, εκτυπωτών και ηλεκτρονικών συσκευών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ειδικά σχολεία της Κοζάνης.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, από την πλευρά του, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να εστιάσει το Κράτος στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία, όπως σημείωσε, παρά την τεράστια συμμετοχή της στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μέσω της παραγωγής φθηνού ρεύματος μαστίζεται από την ανεργία.
Στην έκθεση συμμετέχουν 152 εκθέτες, κυρίως επιχειρήσεις, αλλά και φορείς και υπηρεσίες. Η έκθεση που θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να επισκεφθούν τα περίπτερα των επιχειρήσεων και να ενημερωθούν από κοντά για μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες. Ιδιαίτερη θέση στην έκθεση έχουν τα αγροτικά μηχανήματα και προϊόντα αλλά και τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

[Best_Wordpress_Gallery id=”46″ gal_title=”ekthesikozani”]

Leave a Reply

Your email address will not be published.