Στην τελική ευθεία η 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, με τους καλύτερους οιωνούς

Στην τελική ευθεία μπαίνει η 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, με τους καλύτερους οιωνούς.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Γιάννης Κορεντσίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Προφήτης Ηλίας
Γιάννης Κορεντσίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Προφήτης Ηλίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προφήτης Ηλίας, Γιάννη Κορεντσίδη, οι εκθέτες ανέρχονται σε 103, κάτι που όπως επεσήμανε γεμίζει με ικανοποίηση, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία τον Σύνδεσμο.
Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες εργασίες στο κτίριο και ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση τους την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου. Ο πρόεδρος έκανε λόγο για εκατοντάδες επισκέπτες, σημειώνοντας πως σήμερα υπάρχουν 250 εμπορικοί επισκέπτες που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή από τη Ρωσία.

Ο κ. Κορεντσίδης τόνισε πως θα υπάρξει μεγάλος αριθμός επισκεπτών από την Ουκρανία, το Καζακστάν, τις μεγάλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις της Κορέας σε συνεργασία με το Enterprise Greece, ομάδα 40 Τούρκων αγοραστών, αλλά και αντιπροσωπείες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική και τον Καναδά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
-Το πρώτο βράδυ θα πραγματοποιηθεί το Gala σε ξενοδοχείο της Καστοριάς, και η επίδειξη με τη συμμετοχή, μέχρι στιγμής, 11 επιχειρήσεων.
-Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί μια ομιλία από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκο Λουφάκη, με κεντρικό θέμα “Παράγω και Εξάγω”, αλλά και σε συνάρτηση με το branding της ελληνικής γούνας.
-Για το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία για το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στη ρωσική αγορά.

Ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ανταπόκριση των επιχειρήσεων-εκθετών, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της έκθεσης. Ο κ. Κορεντσίδης παράλληλα έκανε αναφορά στον τομέα της απασχόλησης, τονίζοντας ότι και στις εργασίες για το στήσιμο της έκθεσης, αλλά και κατά τη διάρκειά της, απασχολήθηκε και θα απασχοληθεί μεγάλος αριθμός εργαζομένων από την περιοχή. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οφέλη της τοπικής οικονομίας με έμφαση στις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης που ήδη καταγράφουν πληρότητες άνω του 90%, αλλά και στα εστιατόρια, μπαρ και εμπορικά καταστήματα που αδιαμφισβήτητα θα ωφελειθούν τις μέρες της έκθεσης.
Κλείνοντας, ο κ. Κορεντσίδης αναφερόμενος στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας, σημείωσε πως και αυτές θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης κάτι που προσφέρει μια ηθική ικανοποίηση στους διοργανωτές.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Κορεντίδη

Leave a Reply

Your email address will not be published.