Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού: “Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης”

Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού: “Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης”

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Ορεστίς» Άργους Ορεστικού διοργανώνουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης» τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό.

Η έκθεση αποτελείται από 25 ταμπλώ – εθνικές συμμετοχές  11  ευρωπαϊκών χωρών για την παραγωγή των οποίων συνεργάστηκε ένα δίκτυο επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον συντονισμό του Εργαστηρίου Αρχαιοβοτανολογίας του Πανεπιστημίου της Μοντένα (Ιταλία), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού προγράμματος “PaCE – Plantsand Culture: seeds of the cultural heritage of Europe” (2007-2013) με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των φυτών στη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο πρόγραμμα το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσιάσεις καλύπτουν τη βοτανολογία, την αρχαιολογία, τη χρήση των φυτών δια μέσου της ιστορίας και τις ευρωπαϊκές παραδόσεις. Η έκθεση βασίζεται στην έννοια της Ευρώπης, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω των φυτών, με την ελπίδα ότι « οι ρίζες του παρελθόντος  μας θα γίνουν οι σπόροι του μέλλοντός μας».

Η έκθεση αποτελεί δάνειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Άργος Ορεστικό έως το τέλος του 2016.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 9:00 έως τις 15:00.

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εργαστήρι αρχαιοβοτανικής θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννοήσεως στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

Υπεύθυνη εκδήλωσης: κα Κοντοπούλου Στέλλα

Τηλ. Επικοινωνίας: 2467 0 44616 και 2467 0 88200.

Leave a Reply

Your email address will not be published.