Εξηγήσεις από την ΤτΕ για την επίθεση των Anonymous

Έγκαιρα αντιμετωπίστηκε η «κυβερνοεπίθεση» που δέχθηκε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πηγή της ΤτΕ, η ηλεκτρονική διεύθυνση της Τράπεζας δέχθηκε χθες επίθεση από τους Anonymous. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος παρά την αργία αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω «παρενέργεια» από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθει η ομαλή λειτουργία του.

Πάντως και σήμερα η σελίδα της ΤτΕ εμφανίζει προβλήματα στη λειτουργία της τα οποία ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με ανακοίνωσή της, η ομάδα χάκερ Anonymous γνωστοποιεί πως πραγματοποίησε «επίθεση» κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και κατάφερε να «ρίξει» την ιστοσελίδα της για ορισμένες ώρες.

Στόχος τους είναι η επίθεση στο «παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση με ημερομηνία 2 Μαΐου 2016. Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «Επιχείρηση Ίκαρος». Όπως σημειώνουν, προχώρησαν σε μια ισχυρή επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS attack).

Πρόκειται για επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή και των υπηρεσιών που παρέχουν και έχει ως στόχο να καταστήσει τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Οι Αnonymous ανέφεραν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι το πρώτο «θύμα» της επιχείρησής τους, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2016. Υποστηρίζουν ακόμη ότι θα ακολουθήσουν πιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες από τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Ιράν και την Κίνα.

πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.