Κανονικά οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία

Κανονικά, την 1η Νοεμβρίου, θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, παρά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας που έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό σε συγκέντρωση για το Κουρδικό, δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. Την ίδια ώρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του PKK, μία ημέρα αφότου η οργάνωση κήρυξε κατάπαυση του πυρός.
«Δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών εξαιτίας της επίθεσης, ούτε καν ως επιλογή. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την 1η Νοεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί», τόνισε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος την επομένη της φονικότερης επίθεσης στην Ιστορία της Τουρκίας.
Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ότι «λόγω των αυξανόμενων κινδύνων, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια στις προεκλογικές πορείες».
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στη Νοτιοανατολική Τουρκία και το Βόρειο Ιράκ, μία ημέρα αφότου η οργάνωση κήρυξε κατάπαυση του πυρός στο τουρκικό έδαφος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, από τα αεροπορικά πλήγματα στις περιοχές Μετίνα και Ζαπ του Βόρειου Ιράκ καταστράφηκαν καταφύγια και φυλάκια του PKK, ενώ χθες 14 αντάρτες σκοτώθηκαν στο Λίτζε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.