Οικουμενική κυβέρνηση ζητάει ο Βενιζέλος

Οικουμενική κυβέρνηση ζητάει ο Βενιζέλος

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και μια οικουμενική κοινωνία.

«Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ΄ ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλ. ευρύτατη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο» και εκτιμώντας ότι «θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε επανάληψη εκλογών και ότι την επομένη θα πρέπει «να φτιαχτεί μια κυβέρνηση χωρίς κανένας να φυλάει τον εαυτό του και τα οπίσθιά του και κανείς να μην αυτοαποκλείεται από την κυβέρνηση αυτή εφόσον αποδέχεται το ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο».

Επιπλέον ανέφερε «είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για αυτό που τον περίμενε με τους εταίρους».

Ερωτηθείς, τέλος,  σχετικά με την αποτυχία στις συνομιλίες ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ και την απόφαση του Γ.Παπανδρέου να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία που δεν υπάρχει άλλο σχήμα να ψαρεύει στα ίδια νερά».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.