ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο… ασανσέρ των δημοσκοπήσεων

 

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει και δεύτερη δημοσκόπηση αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από εκείνη της GPO, την περασμένη Τετάρτη, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Αφού υπενθυμίσουμε ότι τα ποσοστά σε εκείνη τη δημοσκόπηση ήταν 25,3% για τη ΝΔ και 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει να σημειώσουμε ότι στη νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο, η εταιρεία Metron Analysis, αυτή τη φορά, δίνει ποσοστό 24% στη ΝΔ, έναντι 23,4% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στο 11% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 24%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,4%

ΚΚΕ: 5,2%

Χρυσή Αυγή: 5,1%

Το Ποτάμι: 4,8%

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 4%

Ένωση Κεντρώων: 4%

Λαϊκή Ενότητα: 3,4%

ΑΝΕΛ: 2%

Στην εκτίμηση ψήφου:

ΝΔ: 30,4%

ΣΥΡΙΖΑ: 29,6%

ΚΚΕ: 6,5%

Χρυσή Αυγή: 6,5%

Το Ποτάμι: 6%

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: 5%

Ένωση Κεντρώων: 5,1%

Λαϊκή Ενότητα: 4,3%

ΑΝΕΛ: 2,6%

 

Παράλληλα, δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Star δίνει ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 25,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η ΛΑΕ με 3,6%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό 32,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%.

Την ίδια ώρα, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 3,7,1% των πολιτών επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αλλά και σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπάρχει ισοπαλία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 27%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 6,5%. Στα ίδια ποσοστά με τα τέλη Αυγούστου κινείται το ΚΚΕ με 6% που παραμένει τέταρτη δύναμη, ενώ μισή μονάδα πίσω βρέθηκε το Ποτάμι, που συγκεντρώνει 5,5%. Ισοπαλία και στην έκτη θέση για ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4,5%, ενώ το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λαϊκή Ενότητα με 4%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝΕΛ οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 1,5%. Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ίδιο ποσοστό με τον Αλέξη Τσίπρα (27,5%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με ποσοστό 24% και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 18,5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.