Έκλεισαν οι τράπεζες στη Βραζιλία – Δύσκολη η μεταολυμπιακή εποχή

Έκλεισαν οι τράπεζες στη Βραζιλία – Δύσκολη η μεταολυμπιακή εποχή

Πάνω από 500.000 τραπεζικοί άρχισαν χθες απεργία επ’ αόριστον σε όλη τη Βραζιλία, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς, ανακοίνωσε το συνδικάτο τους έπειτα από πέντε γύρους άκαρπων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση, αλλά όχι ο τομέας (των τραπεζών), ο οποίος συνεχίζει να καταγράφει κέρδη. Ελπίζουμε ότι θα ξαναρχίσουμε διαπραγματεύσεις, αλλά αυτό εξαρτάται τώρα από την Εθνική Ομοσπονδία Τραπεζών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου του συνδικάτου των τραπεζικών Contraf, που ανήκει στην Ενιαία Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CUT).

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν υπάλληλοι τόσο ιδιωτικών, όσο και των δημόσιων τραπεζών, οι οποίες έμειναν όλες κλειστές χθες.

Οι Βραζιλιάνοι πάντως μπορούν να βασίζονται στα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών και να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω του Διαδικτύου ή στα ταχυδρομεία.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους τραπεζικούς υπαλλήλους ζητούν αυξήσεις μισθών κατά 14,78% για να αντισταθμιστεί ο πληθωρισμός 9,57% των τελευταίων δώδεκα μηνών και να υπάρξει πραγματική αύξηση 5%.

Ζητούν επίσης ο βασικός μισθός να αυξηθεί από τα 1.800 ρεάις (498 ευρώ) στα 3.940 ρεάις (1.090 ευρώ) και να δικαιούνται επιδόματα περισσότεροι εργαζόμενοι.

Μέχρι τώρα, οι διοικήσεις των τραπεζών δεν προσφέρουν παρά μια αύξηση μισθών 6,5% και πριμ 3.000 ρεάις (830 ευρώ), πρόταση που τα συνδικάτα απορρίπτουν.

Πηγή: topntiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.