Εκατέρωθεν αιχμηρές ανακοινώσεις Λαϊκής Ενότητας – ΕΡΤ

Απάντηση στη Λαϊκή Ενότητα με αιχμηρή της ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον όσων «παρότι δηλώνουν ότι επιθυμούν μία ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΡΤ, στην ουσία απλώς διεκδικούν για τον εαυτό τους πιεστικά τη μερίδα του λέοντος στην προβολή».

Η ΕΡΤ σημειώνει ότι ήδη από την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις ενημερωτικές – ειδησεογραφικές εκπομπές της  συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, είτε δια της φυσικής τους παρουσίας στο στούντιο είτε καλούμενοι να παρέμβουν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

«Τόσο η συχνότητα συμμετοχής όσο και εν γένει ο χρόνος προβολής των κομμάτων και των εκπροσώπων τους αποτελούν μετρήσιμα στοιχεία, μη δεκτικά ερμηνειών και υποκειμενικής προσέγγισης. Για το λόγο αυτό και για τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, η ΕΡΤ προτίθεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία αυτά για την προηγούμενη ημέρα», καταλήγει.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Η Λαϊκή Ενότητα είχε καταγγείλει νωρίτερα ότι δεν εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες σε τηλεοπτικό πάνελ της ΕΡΤ και υποστήριξε ότι η μεθοδολογία των τηλεφωνικών συνδέσεων απομονώνει τον εκπρόσωπό της από τον αναγκαίο δημοκρατικό διάλογο.

«Αγωνιστήκαμε για μία ΕΡΤ δημόσια δημοκρατική πλουραλιστική και όχι για ένα ραδιοτηλεοπτικό κυβερνητικά καθοδηγούμενο μέσο», τόνιζε σε σχετική της ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.