Εισβολή και πυροβολισμοί στην κρατική τηλεόραση του Αφγανιστάν

Εισβολή και πυροβολισμοί στην κρατική τηλεόραση του Αφγανιστάν

Εισβολή ενόπλων σε κτίριο της κρατικής τηλεόρασης του Αφγανιστάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ.

Οι εισβολείς ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή  πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας αριθμός ενόπλων εισέβαλε στο κτίριο. Ποιοί είναι και ποιος είναι ο στόχος τους δεν είναι ακόμη σαφές», δήλωσε ο Αταουλάχ Κουγκιάνι. Ο ίδιος δήλωσε στο AFP ότι «τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο κτίριο της RTA (Ραδιοτηλεόραση του Αφγανιστάν)»

Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν και ένας εξακολουθεί να αντιστέκεται. Φωτογράφος της RTA δήλωσε ότι μόλις ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών εγκατέλειψε το κτίριο, αλλά ορισμένοι από τους συναδέλφους του παραμένουν μέσα σε αυτο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, μια περιοχή όπου δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και την οποία βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με «την μητέρα όλων των βομβών–την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού– σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters, AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published.