Εικόνες ντροπής: Μαθητές στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε παγκάκι! (Photos – Video)

Εικόνες ντροπής: Μαθητές στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε παγκάκι! (Photos – Video)

Τι κι αν η σχολική χρονιά  ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται πως τα πρώτα προβλήματα από σχολεία της περιφέρειας κάνουν την εμφάνισή τους καθότι όπως έγινε γνωστό από ρεπορτάζ τοπικών μέσω, μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη κάνουν μάθημα στα παγκάκια, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τις εικόνες « ντροπή» για την κατάσταση  που επικρατεί στη δημόσια εκπαίδευση σήμερα.

Μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Γουβών Ηρακλείου  στοιβάζονται κάτω από στέγαστρα  ή κάτω από το πεύκο της αυλής για να προστατευθούν άλλοτε από τον ήλιο, άλλοτε από τη βροχή, άλλοι καθισμένοι στο παγκάκι, άλλοι καθισμένοι οκλαδόν στο έδαφος, ανοίγουν τα βιβλία τους  και παρακολουθούν τον δάσκαλό τους όρθιο να προσπαθεί να τους διδάξει.

kriti_sxoleio2

Οι καθηγητές έλαβαν αυτή την απόφαση, να γίνονται μαθήματα στο προαύλιο, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας, καθώς όπως λένε οι καθηγητές τους λείπουν τρεις αίθουσες.

Όπως λένε οι γονείς, «με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τα παιδιά την Τρίτη να μην κάνουν κατάληψη στο σχολείο για όλα αυτά που βιώνουν». Οι ίδιοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι αν δεν δοθεί μια άμεση και μόνιμη λύση τις επόμενες ημέρες τότε θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

kriti_sxoleio kriti_sxoleio33

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χερσονήσου δηλώνει ότι θα βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση, την ίδια ώρα που ο χειμώνας πλησιάζει. Για την ώρα το πρόβλημα λύνεται μεσοβέζικα αφενός με κοντέινερ που παραχώρησε ο δήμος – με όσα προβλήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή η λύση ενόψει και του χειμώνα που έρχεται – και αφετέρου με δύο δανεικές αίθουσες από το γειτονεικο λύκειο, μια εκ των οποίων είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της βιβλιοθήκης.

Πηγή: neakriti.gr

Πηγή video: Νέα Τηλεόραση

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.