Εκρηκτική κατάσταση στην Ειδομένη (αποκλειστικό βίντεο + φωτογραφίες )

Εκρηκτική κατάσταση στην Ειδομένη (αποκλειστικό βίντεο + φωτογραφίες )

Σε μια κλωστή κρέμεται η “ειρήνη” στην Ειδομένη αφού περισσότεροι από 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται συσσωρευμένοι στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του inKastoria.gr, οι Σκοπιανοί έχουν παρατάξει στα σύνορα οχήματα ειδικών αποστολών, τεθωρακισμένα, υδροφόρες, αλλά και ένα άρμα μάχης.

4554
Άρμα μάχης στην Σκοπιανή πλευρά των συνόρων

 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Ναούμ των Γιατρών του Κόσμου, η κατάσταση τώρα είναι ήρεμη, όμως όλοι φοβούνται ότι η παραμικρή σπίθα μπορεί να δυναμιτίσει την κατάσταση. Από ελληνικής πλευράς, έχει ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία (γίνεται λόγος για 2 διμοιρίες των ΜΑΤ), ενώ έχει χαρτογραφηθεί η περιοχή ώστε να είναι έτοιμο ένα σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης μιας πιθανής ανάφλεξης.

Εντύπωση κάνει επίσης ότι τα πούλμαν συνεχίζουν να καταφθάνουν στην περιοχή ακατάπαυστα παρά την τεταμένη κατάσταση και το κλείσιμο των συνόρων.

IMG_5002

Πέραν αυτών, οι Σύριοι που βρίσκονται τώρα εκεί, στο μεγαλύτερο αριθμό τους δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί στη Γαλλία, βλέπουν όμως ότι η αντιμετώπισή τους από τις αρχές δεν είναι αυτή που ανέμεναν.

Στο σημείο βρίσκονται όλες οι ομάδες στήριξης (Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα…) όμως οι πρόσφυγες ακόμη κι αν χρειάζονται βοήθεια προτιμούν να παραμείνουν στα μπουλούκια μπροστά στα σύνορα για να μη χάσουν τη σειρά τους αν ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τα σύνορα άνοιξαν λίγο πριν τις 13:30 και γίνεται ελεγχόμενη διέλευση προσφύγων.

Μάρκος Πετρόπουλος

IMG_4997 IMG_4995 IMG_4996 image1

image1 image2 image3 image4 image5 image6 image7

Και η άλλη πλευρά του καταυλισμού…

IMG_5003 IMG_5004

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.