Συλλήψεις ευρωπαίων αλληλέγγυων στην Ειδομένη – Νέα χημικά και πλαστικές σφαίρες από τους Σκοπιανούς

Σε 4 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί σε σημεία του οδικού άξονα που οδηγούν στον καταυλισμό προσφύγων, στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 άτομα από τη Νορβηγία, δύο γυναίκες και ένας άντρας και μία Αγγλίδα, για κατοχή ασυρμάτου που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Το πρωί συνελήφθη και μία Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, μικρή ομάδα προσφύγων παραμένει μπροστά σε ένα σημείο του φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ όπου νωρίτερα, είχαν επιχειρήσει να ξηλώσουν ένα κομμάτι της περίφραξης. Ακολούθησε πετροπόλεμος, με τις αρχές της ΠΓΔΜ να «απαντούν» με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών.

Αυτή την ώρα, ενισχυμένη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας έχει παραταχθεί κατά μήκος του φράχτη, για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.

Στον καταυλισμό πάντως, διαφαίνεται μια τάση να μετακινηθούν προς οργανωμένες δομές φιλοξενίας καθώς σήμερα έχουν ήδη αναχωρήσει 3 λεωφορεία για την Πέτρα Ολύμπου και χθες έφυγαν άλλα 10 γεμάτα με πρόσφυγες.

Νωρίτερα το πρωί υπήρξε νέα προκλητική επέμβαση των αστυνομικών των Σκοπίων κατά των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα 40 προσφύγων παρακινούμενη από «αλληλέγγυους» επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα με τα Σκόπια και δέχθηκαν την άμεση και δυσανάλογη αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων των Σκοπίων, οι οποίοι για άλλη μία φορά έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.