Στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας επιρρίπτει ευθύνες η Εγνατία Οδός για τις πλημμύρες στο δίκτυο

Στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας επιρρίπτει ευθύνες η Εγνατία Οδός για τις πλημμύρες στο δίκτυο

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιρρίπτει ευθύνες η Εγνατία Οδός για τη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της στην περιοχή τής Νέας Νικόπολης στην Κοζάνη από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της υπερχείλισης του δρόμου μετά από ένα τριήμερο έντονο βροχοπτώσεων.
Σε ανακοίνωση της , η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα υδραυλικά και αποχετευτικά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων της Εγνατίας Οδού, πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές και δεν έχουν προκαλέσει παρόμοια προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων. Παραταύτα, όπως υπογραμμίζεται στο κέιμενο, «το αποχετευτικό σύστημα της Εγνατίας Οδού δεν μελετήθηκε και δεν κατασκευάστηκε για να παραλαμβάνει όμβρια ύδατα μιας γεωγραφικής λεκάνης έκτασης άνω των 30.000 στρεμμάτων».
Σύμφωνα με την Εγνατία Οδό, σε συνάντηση μεταξύ της εταιρείας και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας πέρσι είχε από κοινού διαπιστωθεί ότι στην περιοχή απαιτούνται έργα υδραυλικής διευθέτησης και κατασκευή νέας συλλεκτήριας τάφρου για την απαγωγή των υδάτων, τα οποία όμως «εντάσσονται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».
Η εταιρία τονίζει ακόμα στην ανακοίνωση της πως «την περιοχή είχε επισκεφθεί Επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, αποτελούμενη από μηχανικούς και επιθεωρητές, και η οποία μετά από ελέγχους των μελετών, της κατασκευής και της συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σημαντικό αυτό πρόβλημα δεν αποτελεί υπαιτιότητα της Εγνατίας Οδού».

Πηγή: http://voria.gr/article/tin-periferia-dit-makedonias-katigori-i-egnatia-gia-tin-iperchilisi

Leave a Reply

Your email address will not be published.