Εγνατία Οδός: Έρχονται διόδια στην Ιεροπηγή

Εγνατία Οδός: Έρχονται διόδια στην Ιεροπηγή

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, βγαίνει στον αέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε., όπως είναι αποφασισμένο, έχει επιταχύνει για να επιτευχθεί ο στόχος της κατασκευής και λειτουργίας στον οριζόντιο άξονα και στους καθέτους, συνολικά 18 σταθμών διοδίων, που σε αυτή τη φάση όλοι θα είναι μετωπικοί- συμβατικοί και όχι αναλογικοί.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6,9 εκατ. ευρώ -συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- και τα κονδύλια για την εκτέλεσή του είναι εξασφαλισμένα. Εκτιμάται ότι οι νέοι σταθμοί διοδίων σε Παμβώτιδα, Ιεροπηγή, Μέστη και Ευζώνους, θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν εντός της άνοιξης. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο, μέχρι το τέλος του 2017, να είναι σε λειτουργία και οι 18 προβλεπόμενοι σταθμοί διοδίων.

Σήμερα είναι σε λειτουργία οκτώ σταθμοί διοδίων σε Τύρια, Μαλακάσι, Πολύμυλο, Μάλγαρα, Ανάληψη, Μουσθένη, Ίασμο και Προμαχώνα,

Εν τω μεταξύ ο “αγώνας” για την Εγνατία Οδό δίνεται σε δύο μέτωπα:

 Το ένα μέτωπο αφορά την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ που προσπαθεί εντός της 5νθήμερης παράτασης που πήρε η κυβέρνησης από το Euro Working Group για τα τρία προαπατούμενα που εκκρεμούν για την υποδόση των 2,8 δισ, ένα από αυτά η Εγνατία Οδός, να δημοσιεύσει την προκήρυξη για την παραχώρηση του άξονα.

Το άλλο μέτωπο αφορά τους εργαζομένους στην Εγνατία Οδό Α.Ε. οι οποίοι είναι αντίθετη με την παραχώρηση και μάλιστα επιδιώκουν, έστω, την μεταφορά της εταιρείας στο νέο Υπερταμείο. Μάλιστα όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, εξέθεσαν την πρότασή τους αυτή και το πως μπορεί να λειτουργήσει αυτή, σε συνάντηση που είχαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη.
Μένει να δούμε στις υπόλοιπες ελάχιστες ημέρες, το τι θα γίνει τελικώς με την Εγνατία Οδό, αν και οι δανειστές δεν έχουν αφήσει περιθώρια διαπραγματευτικών χωρισμών στην ελληνική κυβέρνηση.

voria.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.