Απόφαση Eurogroup: Εγγυήσεις για το δάνειο – γέφυρα καθίστανται τα κέρδη της ΕΚΤ επί των ελληνικών ομολόγων

Απόφαση Eurogroup: Εγγυήσεις για το δάνειο – γέφυρα καθίστανται τα κέρδη της ΕΚΤ επί των ελληνικών ομολόγων

Ως εγγυήσεις για το δάνειο – γέφυρα, ύψους 7,16 δισ. ευρώ, προς την Ελλάδα, θα χρησιμοποιηθούν τα κέρδη της ΕΚΤ επί των ελληνικών ομολόγων, όπως ανακοίνωσε το Eurogroup, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, το Eurogroup αποφάσισε να μεταφέρει σε ειδικό λογαριασμό της ΕΚΤ τα κέρδη της κεντρικής τράπεζας επί των ελληνικών ομολόγων.

Σε περίπτωση μη αποπληρωμής του δανείου, τα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία δεν βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ, θα αποζημιωθούν μέσω αυτού του λογαριασμού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες αυτού του προγράμματος θα αποτελέσουν εφεξής αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το Eurogroup χαιρέτισε, επίσης, την απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών οικονομίας της Ευρωπαΐκής Ενωσης να παράσχει δάνειο ύψους εφτά δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό νομισματικής σταθερότητας (EFSM).

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν όλα τα βήματα που απαιτούνται για να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα.

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.