Έφοδοι της γερμανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό ακροδεξιών που σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις

Έφοδοι της γερμανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό ακροδεξιών που σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις

Περίπου 200 γερμανοί αστυνομικοί έκαναν σήμερα έφοδο σε περίπου δέκα κατοικίες σε έξι κρατίδια στο πλαίσιο έρευνας για μια εξτρεμιστική ομάδα της άκρας δεξιάς που θεωρείται ύποπτη ότι σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας, Εβραίων και αιτούντων άσυλο, ανέφερε το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε πως οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί στα σπίτια έξι ανθρώπων που φέρεται ότι ίδρυσαν τη νέα ομάδα και ενός έβδομου προσώπου το οποίο φέρεται να βοήθησε την ομάδα να προμηθευτεί εφόδια.

«Ο σκοπός των σημερινών μέτρων έρευνας ήταν να εξασφαλίσουμε επιπλέον στοιχεία για τη δημιουργία μιας επίσημης ομάδας καθώς και για τις εγκληματικές ενέργειες που φέρεται να σχεδίαζε και για οποιαδήποτε τυχόν εργαλεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις. Το γραφείο της εισαγγελίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

Η εισαγγελία ανέφερε πως οι ύποπτοι συνδέονταν κυρίως μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και φέρονταν ότι είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν ένοπλες επιθέσεις την άνοιξη του 2016.

Το γραφείο του εισαγγελέα δεν κατονόμασε την ομάδα, όμως γερμανικά μμε ανέφεραν πως οι έφοδοι είχαν στόχο μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Reichsbuerger» ή Πολίτες του Ράιχ.

Η ομάδα αυτή δεν αναγνωρίζει τη σύγχρονη Γερμανία ως νόμιμο κράτος και υποστηρίζει πως το προηγούμενο, πολύ μεγαλύτερο «Γερμανικό Ράιχ» εξακολουθεί να υφίσταται παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας BfV προειδοποίησε πέρυσι για την αύξηση της ακροδεξιάς βίας μετά τη συρροή άνω του ενός εκατομμυρίου μεταναστών και κάλεσε για συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να αποτραπεί η ανάδυση «δεξιάς κατεύθυνσης τρομοκρατικών δομών», όπως τις αποκάλεσε.

Ο αριθμός των ακροδεξιών εξτρεμιστών έφθασε τους 12.100 το 2016 από 11.800 το 2015, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, η οποία επικαλείται πηγές των αρχών ασφαλείας. Αξιωματούχοι της BfV δεν σχολίασαν άμεσα τους αριθμούς αυτούς.

Οι γερμανικές αρχές διέλυσαν πέρυσι μια ομάδα ακροδεξιών γνωστή ως «Oldschool Society» αλλά προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο ανάδυσης παρόμοιων ομάδων αλλού.

Οι σημερινές έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο και στα κρατίδια Βάδη-Βιρτεμβέργη, Βρανδεμβούργο, Κάτω Σαξονία, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σαξονία-Άνχαλτ.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.