ΕΦΚΑ: Αύριο η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων

ΕΦΚΑ: Αύριο η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων

Αύριο Τρίτη 10 Οκτωβρίου θα γίνει η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Αθανάσιος Μπακαλέξης.

«Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν αύριο, αντί της 1ης Νοεμβρίου που ήταν να γίνει η καταβολή τους» ανέφερε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Μπακαλέξης και προσέθεσε: «Πλέον, από τη στιγμή που άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στον ΕΦΚΑ υπάρχει η πρόθεση να τρέξουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ρυθμούς, ώστε έως το τέλος του έτους να έχουν πληρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερες συντάξεις».

Σημείωσε ότι αύριο θα γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ληξιπρόθεσμων συντάξεων, ενώ εξήρε τη μεγάλη, όπως ανέφερε, οικειοθελή και χωρίς καμία υποχρεωτικότητα συμμετοχή των εργαζομένων για την επίσπευση της διαδικασίας της καταβολής των συντάξεων.

Η εμβόλιμη πληρωμή των νέων συντάξεων δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση θέλει να αποδεσμεύσει τα σχετικά ποσά έως τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να καλύψει το ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών 1,2 δισ. ευρώ που έχει δεσμευθεί να αποπληρώσει για να λάβει την υπο – δόση των 800 εκατ. ευρώ.

Πλέον μετά την καταβολή των 4.200 νέων κύριων συντάξεων ο στόχος αυτός έρχεται πιο κοντά.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.