«Εδώ είναι Αμερική»: Πράκτορας της αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας αντιμέτωπος με σωματοφύλακα του Ερντογάν

«Θερμό επεισόδιο» έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, σε «αναμέτρηση» μεταξύ ενός σωματοφύλακα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και πράκτορα της αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Ερντογάν βρισκόταν στην αμερικανική πρωτεύουσα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, όταν ξέσπασαν ταραχές έξω από το ίδρυμα Brookings, όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές (πολλοί φέρονται να ήταν φιλοκούρδοι) κατά του Τούρκου προέδρου, οι σωματοφύλακες του οποίου αντέδρασαν βίαια, τραβώντας πανώ από τα χέρια τους και χτυπώντας τους. Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών που κατήγγειλαν πως χτυπήθηκαν ήταν και δημοσιογράφοι.

Αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, προκάλεσε την οργή και την ανησυχία πολλών παρατηρητών, με αποτέλεσμα την παρέμβαση Αμερικανού πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service- επιφορτισμένη με την προστασία υψηλών προσώπων), ο οποίος σε βίντεο φαίνεται να παρεμβαίνει και να «βάζει χέρι» σε Τούρκο σωματοφύλακα, λέγοντάς του ότι «εδώ είναι Αμερική».

«Μείνετε σε αυτή την πλευρά (του δρόμου). Καταλαβαίνετε; Πες του να ηρεμήσει, εδώ είναι Αμερική. Ενεργήστε σαν ενήλικοι, μείνετε σε αυτή την πλευρά του δρόμου. Τέλος» ακούγεται να λέει.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.