Ψάχνετε σπίτι; Πανέμορφη πόλη της Ιταλίας τρελάθηκε και τα χαρίζει!

Ψάχνετε για σπίτι; Μια πόλη της Σικελίας σας κάνει μια προσφορά που είναι δύσκολο να αρνηθείτε: Χαρίζει σπίτια!

Πρόκειται για μια πανέμορφη γραφική ιταλική πόλη, την Gangi, η οποία, ωστόσο, είναι ερειπωμένη και εγκαταλελειμμένη.

Ο καθένας που θα δεχτεί να πάρει ένα σπίτι δώρο, θα πρέπει να ασχοληθεί με την ανακαίνισή του και θα πρέπει να το καταστήσει βιώσιμο μέσα σε 4 χρόνια.

Η προσφορά έχει ήδη δελεάσει εκατοντάδες άτομα από όλο τον κόσμο που αναζητούν εξοχική κατοικία. Ετσι, ο στόχος να αναβιώσει η περιοχή και να ενεργοποιηθεί ο τουρισμός της φαίνεται πως θα επιτευχθεί.

Η πόλη αυτή εγκαταλείφθηκε γιατί για τους Σικελιανούς θεωρήθηκε πολύ μακριά από τη θάλασσα για να είναι ελκυστική για τον τουρισμό, δήλωσε ο Giuseppe Ferrarello, δήμαρχος της πόλης.

Η πρωτοβουλία της στέγασης, είπε, θέτει σε κίνηση ένα μηχανισμό που προηγουμένως ήταν αδιανόητος για μια πόλη στο κέντρο της Σικελίας, η οποία έχει συρρικνωθεί σε συνδυασμό με τις κακές οικονομικές προοπτικές της περιοχής.

1
Η Gangi είχε πληθυσμό περίπου 16.000 άτομα το 1950, είπε ο δήμαρχος. Σήμερα, ζουν εκεί μόλις 7.000 άνθρωποι.

Τα σπίτια διατίθενται μέσω των τοπικών αρχών που λειτουργούν ως μεσίτης για τη σύγκλιση της προσφοράς με την αυξανόμενη ζήτηση. Μερικά από αυτά τα σπίτια χαρίζονται, κάποια άλλα δίνονται έναντι μικρού αντιτίμου. Οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν.

Η κοινότητα κάνει ένα κρίσιμο βήμα παραπέρα, για να παρακάμψει της περίπλοκης γραφειοκρατίας που συνοδεύει την αγορά και την ανακαίνιση ενός σπιτιού στην Ιταλία.

«Η γραφειοκρατία είναι αυτό που απασχολεί τους ανθρώπους περισσότερο, αλλά δεν πουλάμε ένα σπίτι και τους αφήνουμε μόνους», δήλωσε ο Alessandro Cilibrasi, ένας τοπικός κτηματομεσίτης ο οποίος βοηθά τον Δήμο σε αυτή την πρωτοβουλία.

Μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε Βρετανούς επενδυτές, η shelteroffshore.com, συμβουλεύει τους επίδοξους αγοραστές να συμβουλευτούν αγγλόφωνους ή μη Ιταλούς δικηγόρους που να είναι έμπειροι στη νομοθεσία της Σικελίας. Αν το ακίνητο δίνεται από γενιά σε γενιά, η ιδιοκτησία του δεν είναι σαφής και μπορεί να υπάρχουν εκκρεμείς φόροι, χρέη ή δάνεια.

Παράλληλα, η κατασκευή και η ανακαίνιση μπορεί να κοστίσει πολλά. «Η Σικελία δεν είναι για όλους» προειδοποιεί η ιστοσελίδα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η προσφορά της πόλης Gangi ενάντια της ερήμωσης ήταν πιο επιτυχής από αντίστοιχα σχέδια άλλων πόλεων. Περισσότερα από 100 σπίτια έχουν ήδη χαριστεί ή πωληθεί σε χαμηλές τιμές.

2 3 4 5

Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.