Δύσκολες ώρες για το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού για το α’ εξάμηνο του 2015.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο διάστημα από τις δομές του οργανισμού υποστηρίχθηκαν συνολικά 60.804 παιδιά, την ίδια στιγμή που για ολόκληρο το 2014 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 82.000 παιδιά, ανέφερε η κοινωνική λειτουργός του «Χαμόγελου», Ιωάννα Λαγουμιντζή. Πιο αναλυτικά, 299 παιδιά μεγαλώνουν στα έντεκα σπίτια που διατηρεί ο οργανισμός σε όλη την Ελλάδα, 32 νέοι υποστηρίζονται ενώ σπουδάζουν και εργάζονται, 49 παιδιά βοηθιούνται στα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, ενώ παράλληλα οι γονείς τους δέχονται την υποστήριξη που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Ακόμη, 10.619 παιδιά καλύφθηκαν σε μηνιαία βάση, εκ των οποίων τα 1.930 για πρώτη φορά. Επιπλέον 2.447 αιτήματα που σχετίζονται με θέματα υγείας καλύφθηκαν επιτυχώς, με 747 από αυτά να αφορούν την κάλυψη εξετάσεων, φαρμάκων, ιατρικών ειδών, θεραπειών, νοσηλείας και οικονομικής ενίσχυσης.

Aκόμη 690 νεογνά και παιδιά διακομίστηκαν με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 8.963 παιδιά εξετάστηκαν, με τον συνολικό αριθμό των εξετάσεων να ανέρχεται στις 15.929. Και ακόμη 1.965 άτομα πραγματοποίησαν συνεδρίες με ψυχολόγους του οργανισμού, ενώ 85 παιδιά και οι γονείς ή οι φροντιστές τους έλαβαν ή συνεχίζουν να λαμβάνουν υπηρεσίες από ψυχίατρο, παιδοψυχιάτρους, κλινικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς.

Παράλληλα με την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του οργανισμού, ο πρόεδρός του κ. Κώστας Γιαννόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του οργανισμού λόγω της οικονομικής ασφυξίας. «Οι προμηθευτές, είτε σε υλική (τρόφιμα, ρούχα κλπ), είτε σε οικονομική βοήθεια αδυνατούν να συνδράμουν, όπως πριν. Οι ετήσιες ανάγκες του «Χαμόγελου» ανέρχονται σε 13 εκατομμύρια το χρόνο, με το 11% να πηγαίνει στα διοικητικά έξοδα».

Τέλος αναφέρθηκε ακόμη στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα: «Υπάρχουν αυξημένα προβλήματα, λόγω ανεργίας, χρήσης ουσιών, συχνά κακοποίησης, όμως οι οικογένειες μένουν ενωμένες και εμείς τις στηρίζουμε οικονομικά, υλικά και ψυχικά σε αυτήν την κατεύθυνση».

 

Πηγή:www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.