Δράσεις του Δήμου για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Δράσεις του Δήμου για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς, μια σειρά δράσεων πραγματοποίησε ο Δήμος, συμμετέχοντας σε δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στην Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ ανέλαβε τη φιλοξενία Γάλλων Δημοσιογράφων σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καστοριάς συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 9η έκθεση Athensinternationaltourism&Cultureexpo, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού WTM στο Λονδίνο, όπου ο Δήμος συμμετείχε με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στις Εκθέσεις έγιναν επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες και φορείς του τουρισμού από πολλές χώρες, οι οποίες αποτελούν αγορές – στόχους για την προσέλκυση τουριστικών επισκεπτών στην περιοχή μας.

Το προηγούμενο διάστημα, την Καστοριά επισκέφθηκαν δύο Γάλλοι Bloggersμε εξειδίκευση στον φυσιολατρικό τουρισμό, η ιστοσελίδα των οποίων (Lesglobeblogueurs) δέχεται πάνω από 100.000 επισκέπτες μηνιαίως. Η επίσκεψή τους διοργανώθηκε από την εταιρία συμβούλων Wiseram.

«Η προώθηση και προβολή της περιοχής μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα για τον Δήμο Καστοριάς, προκειμένου να ενταχθεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμόςστον παγκόσμιο χάρτη», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σάκης Ρήμος.

Ο Δήμος Καστοριάς θα συμμετέχει από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, και στην Έκθεση Philoxeniaστη Θεσσαλονίκη, με παρουσία στο Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.