Πώς να πιάσετε δουλειά στο Facebook

Πώς να πιάσετε δουλειά στο Facebook

Αν θέλετε να πιάσετε δουλεία στο Facebook θα πρέπει να εντυπωσιάσετε τον Mark Zuckerberg. Τον τρόπο τον λέει ο ίδιος.

Οι ποθητές απαντήσεις δόθηκαν σε ένα Q&A session στο Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη. Στο session, o ιδρυτής και CEO της εταιρείας αποκάλυψε τον ένα και μόνο κανόνα για να προσλαμβάνει εργαζομένους.

‘Προσλαμβάνω κάποιον να δουλέψει απευθείας για εμένα, εάν θα εργαζόμουν εγώ για αυτόν’, είπε κατά την διάρκεια της ζωντανής συνέντευξης. Και συμπλήρωσε ότι ο τρόπος αυτός ‘είναι ένα πολύ καλό τεστ’.

Δεν πρόκειται για κάποια ανακοίνωση ότι ο τριαντάχρονος δισεκατομμυριούχος αφήνει το πόστο του ως επικεφαλής του Facebook. Αλλά στην περίπτωση που δεν υπήρχε το τελευταίο, ‘θα ήταν χαρούμενος να εργάζεται για το άτομο’, το οποίο θα προσλάμβανε.

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει με παραδείγματα, είπε ότι σε αυτά τα άτομα περιλαμβάνονται ο COO της εταιρείας, Sheryl Sandberg, και ο Javier Olivan, αντιπρόεδρος του τμήματος Ανάπτυξης και Στατιστικής.

‘Πιστεύω ότι όσο ακολουθείτε αυτόν τον κανόνα για να επιλέγετε ανθρώπους να δουλεύουν μαζί σας δεν πρόκειται να κάνετε λάθος’, είπε ο Zuckerberg.

‘To Facebook δεν είναι μία εταιρεία που μπορεί να δουλέψει ο καθένας στον πλανήτη’, είπε ο Zuckerberg, και προσέθεσε ότι το Facebook είναι ένας οργανισμός με ‘ισχυρές απόψεις’ για να αλλάξει τον κόσμο, μία σύνδεση Internet την κάθε φορά.

Ο Zuckerberg, εκτός από το Facebook, ασχολείται και με άλλα projects, όπως το Internet.org το οποίο έχει στόχο να συνδέσει κόσμο από όλον τον κόσμο, να ενθαρρύνει την επικοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

‘Αν έχετε και εσείς αυτές τις πεποιθήσεις, τότε το Facebook είναι μία καλή εταιρεία για εσάς’, είπε ο CEO. ‘Αν όχι, τότε ίσως πρέπει να βρείτε μία άλλη’.

Ο Zuckerberg, που πάντα προσπαθεί να είναι ανάλαφρος με στις ερωταπαντήσεις, αποκάλυψε ότι πέρα από το MWC, στην Βαρκελώνη τον φέρνει για τρίτη φορά ‘πιθανόν το χοιρομέρι’. Θυμήθηκε μάλιστα μία φορά όταν ο Olivan, ο οποίος ζει στη Βαρκελώνη, του έστειλε για γενέθλιο δώρο email με φωτογραφία από τέτοιο κρέας…

Πηγή:pcmag

Leave a Reply

Your email address will not be published.