5.000 δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης για άτομα με διαγνωσμένη οστεοπόρωση

5.000 δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης για άτομα με διαγνωσμένη οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια ασυμπτωματική νόσος που προσβάλει τα οστά και μειώνει τη μάζα τους, επιδεινώνοντας την ποιότητά τους και καθιστώντας τα πιο εύθραυστα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η ύπαρξη προϋπάρχοντων σπονδυλικών καταγμάτων πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης νέων σπονδυλικών καταγμάτων ως και κατά 7-9 φορές (γνωστός κι ως καταρράκτης των καταγμάτων).
Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής καταγμάτων είναι ο τακτικός ιατρικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ : «ΈΧΕΙΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ. ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΑΝΕΣ;»

O Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» με στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα πρόληψης των σπονδυλικών καταγμάτων, προσφέρει 5.000 δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης πανελλαδικά.

Η καμπάνια αυτή έχει  λάβει την επιστημονική αιγίδα και υλοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.).

Οι ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με δύο μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων, την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ΕΥΡΩΙΑΤΡΙΚΗ για την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και με άλλα περιφερειακά κέντρα ανά την Ελλάδα.

Δικαιούχοι: ασθενείς με διαγνωσμένη οστεοπόρωση, άνω των 65 ετών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την οστεοπόρωση να κάνουν μια δωρεάν ακτινογραφία στην σπονδυλική τους στήλη, εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος.

Για να παραλάβετε το κουπόνι/voucher θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τον Σύλλογο Πεταλούδα στα τηλέφωνο: 213 2086698. Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες: 10:00 – 15:00.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.